Snart er foråret over os og bådene skal atter i vandet. Vi starter som altid på Søndre Mole, og i første omgang tildeles søsætningstiderne til de både, der spærrer for de øvrige både på henholdsvis Søndre Mole, gruspladsen og cafépladsen.

De berørte bådejere fik sidste år, i forbindelse med optagningen af deres båd, besked om, at søsætningen skulle ske på et forudbestemt cirka-dato. Vi er nu kommet så langt, at vi kan sige, at vi starter med søsætningerne fredag den 22. marts.

I næste uge – tirsdag den 30. januar – begynder vi at tildele de berørte bådejere en søsætningstid i havnens bookingsystem, og vi håber derfor, at du kan indpasse søsætningstiden i din kalender.


Søsætningstiden passer ikke med din kalender

Hvis du ikke har mulighed for at være tilstede på det tildelte tidspunkt, er der to løsningsmuligheder:

  • Du kan sende en stedfortræder, som repræsenterer dig ved søsætningen.

Eller:

  • Du kan sende havnen en fuldmagt, der giver havneassistenterne lov til at søsætte din båd og fortøje den ved bro 16. Herfra sejler du den selv på plads inden for aftalt tid på søsætningsdagen.

 NB: Det er vigtigt, at du ikke ændre din søsætningstid i havnens bookingsystem. Har du spørgsmål til søsætningen, har du brug for at benytte én af de tó ovennævnte løsninger eller skal tiden ændres så kontakt venligst havnevagten på tlf. 2531 1080.


Du må ikke rykke på stativerne

Af hensyn til sikkerhed for havneassistenterne, og andre der færdes på havnen, skal havnen gøre opmærksom på, at der ikke må flyttes på stativerne og stativarme. Hvis der er behov for at male ved stativarmene eller ved bukken, så kan det gøres i forbindelse med søsætningen af din båd.


Hvis bådens bund skal slibes grundigt

Hvis du overvejer at ændre bådens bundmaling til eksempelvis biocidfri maling, og båden derfor skal slibes ”helt i bund”, så skal båden løftes en ekstra gang, fordi der skal skiftes til ekstra enkeltstående støtter – seaquips, således at støtterne kan flyttes forsvarligt, når der skal slibes og males. Står båden allerede i seaquips kræves blot ekstra støtter til båden.

Flytning til seaquips kan først ske ca. midt maj, når havnen har plads, materiel og ekstra tid til det.


Betaling ved ekstra flytning af båd

Vi skal gøre opmærksom på, at hvis der bliver behov for en ekstra flytning af din båd, faktureres du for flytningen, helt som det tideligere er oplyst i dit optagningsdokument fra efteråret.


Bookingsystemet åbnes for alle senere

Når bådene, der spærrer for de øvrige både, har fået tildelt en søsætningstid, åbnes der for bookingsystemet for de øvrige bådejere. Havnen forventer, at det sker om eftermiddagen mandag den 5. februar.

 

Med venlig hilsen

Helsingør Havne