I starten af juli opsætter Helsingør Havne en bom på nedkørslen til Langebro i Ålsgårde, hvorfor alene brugere, der er registreret i bommens styresystem, for fremtiden kan køre ned på Langebro i bil og kun for kortvarig ærindekørsel.

Der er tre grunde til, at havnen nu går ind og vælger at opsætte en bom:

  • Bommen tjener et præventivt formål
    I foråret var der for tredje gang omfattende motortyverier fra jollerne på Langebro. Tyve brød ind i motorhuset, tømte det for motorer og kørte væk med dem i en varevogn. Ved hvert tyveri er der stjålet motorer for et stort beløb. Havnens erfaringer fra Nordhavnen viser, at organiserede tyverier mindskes markant, når det ikke er muligt at køre en bil ind på området. Vi ser også mindre salg af stoffer, når dealerne ikke længere kan få bilen med.
  • Nogle jolleejere kan ikke bruge deres plads pga. parkerede biler
    Når du parkerer på de tilsyneladende ’tomme’ pladser mellem jollerne, parkerer du faktisk ofte på en jolleplads, som nogen betaler pladsleje for. Som tingene har været i de sidste år, vælger flere jolleejere at have jollen derhjemme eller at stille den på en af de andres pladser, fordi de aldrig ved, om de kan få jollen ud fra deres egen plads pga. parkerede biler. Vi er fra havnens side nødt til at sikre, at samtlige jollepladser altid kan benyttes.
  • Der er ingen P-pladser på Langebro
    Arealet er lille, og der er ingen parkeringspladser. Der er ikke plads til at lave nogen, og kombinationen af henstillede biler, fodgængere, legende børn, kørende biler og mennesker, der er i gang med at dyrke fritidsaktiviteter, er farlig og uhensigtsmæssig. Det duer heller ikke, at håndværkere, havnepersonale og skraldebiler ikke kan komme til for parkerede biler, når de skal udføre deres arbejde, og at jolleejerne ikke kan få deres joller ud.

Der er ikke meget plads på Langebro, og området benyttes af flere og flere
Vi ved, at det vil opleves som en gene for nogen, at de ikke længere kan tage bilen med på Langebro. Men vi bliver nødt til at få bilerne væk fra Langebro i størst muligt omfang, hvis jollehavnen skal kunne fungere, og hvis Langebro skal blive ved med at være et rart sted at være. Der har tidligere været en bom – nu genindfører vi den.

Vi er i dialog med områdets foreninger, og vi sikrer os, at deres aktiviteter fortsat kan foregå. Hvis du har handicapskilt i din bil, kan du få en særlig aftale med os. Og vi sørger naturligvis for, at fx redningskøretøjer, teknikere, håndværkere og alle andre, som har nødvendige eller livsvigtige ærinder på Langebro, kan åbne bommen.

Med venlig hilsen – Helsingør Havne