Takket være de mange frivillige fra Dansk Søredningsselskab Helsingør, bådejere og havnevagten, lykkedes det Helsingør Nordhavn at komme igennem weekendens stormvejr uden større skader på havnen.

For selv om vejret ikke blev helt så voldsomt, som vejrprognoserne varslede, så var vejret voldsomt med storm og højvande på omkring 135 cm over dagligt vande, og en del broer blev oversvømmet i yderhavnen og vandet blæste ind over molerne.

Der var tryk på vejret, og meget kunne ifølge havnevagten have gået anderledes, hvis blandt andre søredningens folk ikke havde hjulpet med at sikre en række både på Nordhavnen lørdag og søndag nat.

Uvejret betød desværre også, at en sejlbåd fra bro 2 rev sig løs søndag morgen og drev ud af havnen og stødte på grund ved stensætningen ud for Kronborg, ligesom havet slugte store dele af den korte bro ved jollehavnen i Ålsgårde.

Reparationer og oprydning
Skaderne har i det store hele været mindre på Nordhavnen, og havneassistenterne har siden mandag repareret mange af dem. Blandt andet den lange bro i Ålsgårde, badebroen ved Søndre Mole og andre steder på havnen, men der er også blevet ryddet op på Nordhavnen og ved Langebro i Ålsgårde, og der er blevet fjernet sand og tang i store mængder fra havnens område.

Og hvad angår den korte bro ved Ålsgårde, er havnen ved at indhente tilbud på reparation af broen.