Byggeriet af Kajakklubben Krogens nye klubhus er godt igang, og medlemmer af kajakklubben kan se frem til et nyt sort træhus i to etager. Klubhuset bliver placeret på arealet bag kajakklubbens bådhus og ved siden af Helsingør Sejlklub.

 

Af Lise Lotte Blicher Bendtsen, kommunikationsmedarbejder i Helsingør Havne

Med det nye klubhus bliver to af Helsingørs største maritime sportsklubber nu naboer, og Helsingør Havne håber, at det nye naboskab vil bidrage til synergien mellem de to klubber, sådan at der kommer endnu mere liv på havnen, og at endnu flere af kommunens borgere vil blive inspireret til at dyrke maritime fritidsaktiviteter. Klubhuset forventes at stå færdig ved udgangen af maj 2021. 

Moderne faciliteter
I Kajakklubben Krogen glæder man sig over byggeriet, og klubben ser frem til at kunne tage de nye faciliteter i brug til sommer. 

”Vi glæder os til nogle væsentligt mere moderne og rummelige bade- og omklædningsfaciliteter og ikke mindst et klublokale, hvor vi rent faktisk alle kan være til stede på samme tid. I dag skal vi begrænse os, når vi afholder arrangementer i kajakklubben. Og så bliver det naturligvis også rart, at vi nu får opvarmede lokaler, så vi i fremtiden også kan afholde arrangementer i klubben om vinteren”, forklarer Steen Agerskov Sørensen, formand for Kajakklubben Krogen.

Et stort “råhus”
Klubhuset bygges som et 170 kvadratmeter stort “råhus”, fordi kajakklubben har ønsket et større klubhuset, end det Helsingør Kommune havde råd til at bygge. Derfor vil klubhuset fra start ikke indeholde alle de faciliteter kajakklubben ønskede, men derimod de mere basale funktioner som et klublokale på 1. sal og foyer, omklædningsrum og toiletter i stuen. De sidste faciliteter kommer sandsynligvis først senere. 

“Om det bliver et klubhus med køkken, sauna- og motionsfaciliteter fra start, det er lige nu usikkert, fordi finansieringen ikke er på plads endnu. Vi har søgt en række fonde uden held, og vil naturligvis fortsætte med at søge. Ligesom vi overvejer at rejse penge ved hjælp af crowdfunding”, siger  Steen Agerskov Sørensen, der ser frem til, at kajakklubben blive naboer til Helsingør Sejlklub.

”Vi håber, at vi får et godt samarbejde med sejlklubben. Måske vil vi komme til at ”dele” medlemmer på den måde, at nogle af vores medlemmer også vælger at melde sig ind i sejlklubben og omvendt. Vi har jo en del til fælles, og allerede nu har begge klubber eksempelvis Stand Up Paddle som en sekundær aktivitet. Måske er der her grobund for en fælles aktivitet”, siger Steen Agerskov Sørensen, formand for Kajakklubben Krogen i Helsingør Nordhavn.

 

Fakta om byggeprojektet:

Bygherre:                         Helsingør Kommune
Projektledelse:                Helsingør Havne
Entreprenør:                   B&O Byggeindustri A/S
Byggeriet påbegyndt:     25. november 2020
Forventet aflevering:      27. maj 2021

Økonomi:  
Helsingør Kommune:    2.686.000 kr. til råhuset.
Helsingør Havne:           207.000 kr. til byggemodning og belægninger.*
Kajakklubben Krogen:   363.000 kr. til færdiggørelse af husets indre overflader.

 NB: Kajakklubben Krogen skal selv finansiere køkken, sauna, redskaber til motionsrum og øvrig indretning. Et beløb der ifølge kajakklubben svarer til 350.000 kr.  

* Helsingør Havne forbereder ved byggemodningen el, vand og kloak til fremtidige byggerier og havnefunktioner på denne del af havnen. Ligesom havnen etablerer belægningerne, der er nødvendige for at indkapsle de gamle forurenende jordlag på havnen.