Faciliteter og services

På Helsingør Nordhavn sætter vi god service i højsædet. Vi har en lang række unikke faciliteter og services at tilbyde bådejere.

Slæbesteder

Nordhavnen råder over to slæbesteder til søsætning af trailerbåde. Slæbestederne er placeret på spidsen af Søndre Mole ind mod havnebassinnet. Det er tilladt at bruge begge slæbesteder, men havnepersonalet har altid fortrinsret til det vestlige slæbested, når havnen søsætter/optager både.

Der er ved det østlige slæbested placeret et spil med max. belastning på 600 kg.

Dagskort til slæbestederne købes i Tally-automaterne ved havnekontoret og Søndre Mole.

Årskort til slæbestederne købes på havnekontoret eller betales online her. Vi sender årskortet til dig med posten.

Du finder priserne her

Brændstofsalg

På Midtermolen i Nordhavnen finder du vores brændstofsalg. Der kan betales med  almindelige betalingskort som Visa- og Dankort og Masterkort m.m.

Produkter:
Benzin, blyfri oktan 100 (indeholder 10 procent bioethanol)
Diesel, Off Road (indeholder ikke bioethanol)

Mastekran

Vores kran er ca. 18 meter høj og kan klare de fleste typer master.
Alle sejlere kan gratis bruge mastekranen. Kranens maxbelastning er 500 kg.
Al brug sker på eget ansvar.

Reparationer og værksteder

På Nordhavnen er der forretninger og værksteder, der kan udføre båd-, udstyrs- og sejlreparationer. Forretningernes hjemmesider og kontaktinformationer finder du under menupunktet “Maritime virksomheder“.

Adgang til vand, el, toiletter, bad, vaskeri, computere og køkken

Vand og offentlige toiletter
Adgang til vand er gratis. Du forsyner dig blot fra slangerne på Nordhavnens broer, og der er også gratis adgang til en række toiletter.

Faciliteter der kræver betaling – Tally-kort
Hvis du ønsker at benytte havnens betalingsfaciliteter – toilet, bad og vaskeri, skal du købe et Tally-kort i havnens Tally-automaterne. Der er en Tally-automat  ved havnekontoret og på Søndre Mole.

Ved køb af Tally-kort reserveres et beløb til forbrug af el og fællesfaciliteter på dit betalingskort, og når du er færdig med forbruge el og fællesfaciliteterne, returnerer du Tally-kortet i automaten, hvor du oprindeligt købte kortet og det forbrugte beløb bliver trukket på din bankkonto.

Du skal være opmærksom på, at dit Tally-kort er aktivt i syv dage, hvorefter det oprindelige reserverede beløb bliver trukket på din bankkonto, hvis du ikke allerede har afregnet dit forbrug i Tally-automaten. Hvis du ikke når at afregne i automaten, vil du altid kunne få restbeløbet refunderet på havnekontoret.

NB: Du kan også vælge at gemme Tally-kortet, hvis du returnerer til Helsingør på et senere tidspunkt. Næste gang du kommer, sætter du blot Tally-kortet i Tally-automaten og opdaterer det.

Computere og guides
På havnekontoret er det muligt at benytte to computere gratis, ligesom du også kan orienterer dig i et bredt udvalg af kort og guides fra Helsingør og omegn. Har brug for en flere oplysninger om lokalområdet, kan det være en god idé at besøge Helsingør Kommunes Turistservice på Kulturværftet ved Helsingør Havn.

Sejlerkøkken
I højsæsonen er der i seks uger opstillet en mobil køkkenvogn ved den hvide toiletbygning på Søndre Mole.  I køkkenvognen er der vask, køleskab, ovn og komfur. Sejlerkøkkenet er gratis at bruge ,og det er åbent for alle bådejere på havnen.

I 2024 står vognen på Nordhavnen fra fredag d. 28. juni til søndag den 11. august.