Orange Contemporary inviterer til fernisering på udstillingen; Perception of Existence med kunstnerne Anonym Kunstner og Eva Louise Buus:

Fredag d. 25. oktober kl. 17-19.

Udstillingen åbnes af folketingsmedlem og tidligere kulturrådsformand Henrik Møller.

Udstillingens titel Perception of Existence – En fælles kunstnerisk interesse
Anonym Kunstner arbejder med begreber som kulturel determinisme – hvordan vi opfatter verden ud fra den kultur, vi er vokset op i, og Eva Louise Buus arbejder med præcis det modsatte; hvordan man kan komme bag al vores tillærte viden og ramme noget dybereliggende, hvor man bare kan være til stede i sansningen. Fælles for dem begge er, at metal er deres foretrukne materiale.

Eva Louise Buus
Kunstner Eva Louise Buus bruger metallet som base for smukke malerier, hvor syrer skaber forskelligfarvede oxidationer på overfladen. Hendes naturinspirerede motiver trækker tråde både tilbage til forrige århundrede og frem til den nyeste forskning indenfor neuroæstetik, hvor skønhed og kunst bruges til at skabe oplevelser, der rammer almenmenneskeligt på tværs af kultur, alder og erfaringer og rammer en særlig væren.

Anonym Kunstner
Anonym Kunstner arbejder udelukkende skulpturelt. Med rødder i streetart-kulturen arbejder han med æstetisk og kritisk aktivisme i sine installationer i byens rum. Skulpturer spænder fra hænder der rækker ud efter os over til kuber, der lukker sig om sig selv. Ofte er de fyldt med ord uden mening for os. Som symboler på, hvordan det er at stå udenfor. Uden den nødvendige kulturelle viden til at afkode dem.

Alle er velkomne – Orange Contemporary

 

NB: Læs mere om udstillingen.